David design at 3 days of design Copenhagen 2021

DAVID DESIGN HOCKNEY. EN NYHET FRÅN 2003 PÅ 3DAYS OF DESIGN
Köpenhamn 16-18 september

Vad är hållbarhet inom möbelindustrin 2021? Hur kommer våra nya hybridkontor att se ut? Går det att i Sverige producera premiummöbler med världen som marknad? Detta är några av de frågor som svenska designproducenten David design ger svar på under 3days of design i Köpenhamn 16-18 september.

 

Att hållbarhet och rättvis produktion blivit modeord att använda inom många områden är ingen nyhet. För den svenska designproducenten David design har det varit självklart under alla år. ”För oss sitter det snarare i vårt DNA än att det är något som det trycks på som ett argument just nu.” säger Håkan Nilsson som är VD på David design. ”Kanske har det varit alldeles för självklart för oss, så självklart att vi inte känt det som tvunget att tala om”. När man de senaste åren möts av högre och högre värdering av hållbarhet så känns det som en utmaning för företaget att visa upp att man sedan starten räknat in hällbarhet.

”Branschen arbetar frenetiskt mot att visa upp så många nya saker som möjligt varje år men vi har valt att gå en helt annan väg på 3 days of design 2021” fortsätter Håkan. Största dragplåstret är en blå Hockney, en ultramodern soffa som Håkan berättar har sitt ursprung redan 2003. Inte nog med det, soffan man visar upp är dessutom tillverkad redan det året och har upplevt flera nya klädslar genom åren men fortfarande är helt rätt 2021. ”För oss känns det enkelt att en nyhet från 2003 är en nyhet 2021 och 2035. Hållbarhet blir aldrig gammalt, det ligger i ordets natur” menar Håkan som också berättar att man är noga med att välja formgivare som kan matcha produkt och kvalitet med hållbar design. Hockney är designad av svenska designtrion Claesson Koivisto Rune som redan 1998 gjorde sin första produkt för David design och fortfarande arbetar de intimt tillsammans. ”Även det är hållbart – hållbart samarbete” avslutar Håkan.

Under 3days of design presenterar David även sin svenskproducerade design från Lars Hofsjö, Florent Coirier, Daniel Enoksson, Jakob Thau, Sami Kallio, Axel Bjurström, Superlab, Stig Ahlström och Richard Larsson. Utställningen är på Svenska Ambassadens Residens, Sankt Annae Plads 15.

För mer information kontakta Håkan Nilsson på +46 707 20 29 49 eller hakan@daviddesign.se

Länk till Pressrelease David design 3 days of design 2021

Länk till bilder 

 

SKROLLA UPP